Geaccrediteerde Workshops, Webinars en Podcasts voor Zorgprofessionals

Volg een workshop of webinar

Laat je verbazen
door de kracht van functionele ademhaling

Ademfysiologie | Longen en Middenrif

Het Nederlands Instituut voor Ademfysiologie ontwikkelt en faciliteert workshops op locatie maar ook webinars online waarin je meegenomen wordt in de wereld van toegepaste ademfysiologie. In een workshop Toegepaste Ademfysiologie leer je de ademhaling observeren, analyseren en behandelen.

Ontwikkelt voor zorgprofessionals

Wat leer je in een workshop toegepaste ademfysiologie?

Je krijgt tijdens deze scholing van acht uur fundamenteel inzicht in de complexe werkingsmechanismen en functie van de ademhaling in relatie tot het bewegingsapparaat, het cardiovasculaire systeem, het endocriene systeem en het autonome zenuwstelsel.

In een unieke combinatie van theorie en praktijk leer je de verschillen de facetten van ademfysiologie bestuderen, analyseren en toepassen binnen jouw specifieke patiëntenpopulatie. 

Je leert o.a. maar niet uitsluitend:
- disfunctionele ademhaling herkennen, analyseren en behandelen;
- de fysiologie achter de effecten van ademhaling op slaap, herstel, stress, sportprestaties, concentratie en cognitie;
- hoe ademfysiologie toegepast wordt binnen diverse disciplines;
- het belang van een gezonde ademhaling doorgeven aan patiënten en cliënten;

Momenteel kun je een workshop Ademfysiologie voor Zorgprofesisonals volgen bij het Instituut voor Ademfysiologie in Enschede of een workshop volgen die wordt gehost door één van onze partners. 

Functioneel ademhalen is als koordDansen
ontdek de juiste balans voor slaap, prestatie en herstel

Aangeboden op het instituut of bij onze partners

geaccrediteerde Workshops Toegepaste Ademfysiologie voor Zorgprofessionals

Het instituut voor Ademfysiologie is haar activiteiten gestart met het aanbieden van geaccrediteerde workshops en webinars toegepaste ademfysiologie voor fysiotherapeuten. Andere werkvelden in de zorg en bijbehorende accreditaties volgen later in 2024 en 2025. 

Het instituut heeft een netwerk van partner-onderwijsinstellingen waar geaccrediteerde workshops Ademfysiologie worden gehost. Het instituut voor Ademfysiologie is verantwoordelijk voor ontwikkeling van het curriculum, brengt docenten in en verzorgt de presentatie van de workshop. Bij onderstaande partners kunnen fysiotherapeuten geaccrediteerde workshops volgen. 

Toegepaste
Ademfysiologie
Toegepaste
Ademfysiologie
Toegepaste
Ademfysiologie
Toegepaste
Ademfysiologie
Webinars en workshops op datum

Kalender

In dit overzicht vind je alle geplande workshops en webinars op datum. Hier staan zowel door partners als door het Instituut voor Ademfysiologie georganiseerde events op een rij.

Heb je een specifieke vraag? Of heb je interesse ook een workshop of webinar Ademfysiologie te hosten? Aarzel niet en stuur ons een bericht.

contact

X