Scholingen & Trainingen

Ademfysiologie
voor Zorgprofessionals

Leer als zorgprofessional disfunctionele ademhaling observeren, herkennen, corrigeren en eventueel doorverwijzen. Leer over toegepaste ademfysiologie in e-learnings, workshops, webinars of nascholing geleid door verschillende experts. Accreditatie voor diverse beroepsgroepen is in voorbereiding.

Scholingen & Trainingen voor Zorgprofessionals

Vul je kennis aan met ademfysiologie

Verkrijg fundamenteel inzicht in de complexe werkingsmechanismen en functie van de ademhaling. In een unieke combinatie van theorie en praktijk leert u de verschillende facetten van ademfysiologie bestuderen, analyseren en toepassen binnen een specifieke zorgdiscipline.
Scherm­afbeelding 2024-02-04 om 21.37.05

esSentiële kennis OVER ADEMHALEN is niet bekend of wordt minimaal gebruikt

Onbekende of ondergesneeuwde kennis
Hoofd en lichaam kunnen op vele manieren ontregelen en gezondheid en prestaties negatief beïnvloeden. Disfunctionele ademhaling is een belangrijke indicator of zelfs mogelijke oorzaak van deze ontregeling. 

Onbekende of vergeten, en hierdoor onderbelichte, kennis van ademfysiologie zorgt er veelal voor dat de oplossing wordt gezocht in medicatie, rust en voeding terwijl functionele ademaanpassingen potentieel meer impact kunnen hebben of de impact van deze oplossingen kunnen vergroten.

Bundelen en doorvertalen
Door middel van het gebruiken van reeds aanwezige kennis die verspreid zit binnen verschillende disciplines zoals de zorg, de (top)sport, yoga en freediving, ontstaat er een uniek palet aan mogelijkheden. 

Dit biedt professionals de kans om oeroude processen in het menselijk lichaam, die verankerd zijn in de ademhaling, zelfstandig te reguleren en hiermee gezondheid, prestaties en slaap positief te beïnvloeden.

Direct toepasbaar maken
In de opleidingen, trainingen, workshops en presentaties van het Instituut voor Ademfysiologie vertaalt deze kennis zich praktisch in oefeningen, technieken, testen, analyses en inzichten die direct in de praktijk toepasbaar zijn door professionals.

Met deze kennis is de professional in staat om disfunctioneel ademhalen adequater te beoordelen, begeleiden en behandelen en het belang van functioneel ademhalen op een positieve en inspirerende manier onder de aandacht te brengen.

Ademfysiologie | Longen en Middenrif

Bij- en naScholing Ademfysiologie

De bij- en nascholing Ademfysiologie heeft als primaire doel deskundigheidsbevordering. Dit houdt in dat de nascholing professionals uit het medische en paramedische werkveld op een integrale manier zoveel mogelijk patiënten en cliënten te laten helpen bij het verbeteren van hun fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid door kennis uit de ademfysiologie dagelijks toe te passen.

Nurcan-Yilmaz-3304-1-1000x1500

E-Learning: ademhalingsinterventies bij stress, werkdruk en slaapproblematiek onder tandartsen

Transformeer uw praktijk met onze e-learning ademhalingsinterventies voor tandartsen!

Ontdek de kracht van ademhalingsinterventies met onze uitgebreide 180 minuten durende e-learning, speciaal ontworpen voor tandartsen. Deze cursus biedt de inzichten en technieken die u nodig heeft om uw stressniveau te verlagen, uw werkdruk te beheersen en uw slaapkwaliteit te verbeteren.

Leer van toonaangevende experts en krijg toegang tot praktische kennis die uw professionele en persoonlijke welzijn zal verbeteren. Investeer in uzelf en ervaar de voordelen van functionele ademhalingstechnieken.

Schrijf u vandaag nog in en sta ontspannen en vol energie boven de tandartsstoel!

– Studiebelasting: 6 uur
– Entree-en eind toets
– Docenten: S. Zwerink & N.Yilmaz Vukkink (tandarts)
– Voor deze e-learning is accreditatie in voorbereiding (KRT)

€ 275 ,- (0% BTW)

Start: 1 juni 2024

 
ademfysiologie voor fysiotherapeuten

Brede online leergang
Ademfysiologie voor professionals in de zorg en (top)sport

Duik diep in de wereld van ademfysiologie en leg een solide theoretisch fundament met onze uitgebreide online leergang. 

U krijgt direct toegang tot opgenomen masterclasses, gehost door de gerenommeerde ademfysioloog Steven Zwerink en medisch professionals uit diverse vakgebieden zoals leefstijlgeneeskunde, revalidatie, tandheelkunde en fysiotherapie.

Leer hoe u de kracht van ademhalingsinterventies kunt inzetten om uw professionele vaardigheden te verbeteren en uw algehele welzijn te bevorderen. Deze cursus biedt u de inzichten en praktische technieken die u nodig heeft om uw kennis naar een hoger niveau te tillen.

Schrijf u vandaag nog in en transformeer uw praktijk met de nieuwste inzichten in ademfysiologie!

– Studiebelasting: ±40 uur
– Entree- en eindtoets
– voor de masterclasses uit deze leergang is accreditatie in voorbereiding (KRF&SFK, KNGF, ADAP, ABAN, KRT)

€875,- (0% BTW)

Korte beroepsopleiding
tot Ademfysioloog

Het theoretische fundament uit de online leergang Ademfysiologie wordt gekoppeld aan de praktijk. U leert de ademhaling observeren, analyseren, meten en corrigeren. U kunt functioneel ademhalen op een aansprekende manier uitleggen en weet hoe verschillende ademhalingstechnieken op te nemen in een anamnese en behandelplan. U kunt een ijsbad begeleiden. We gebruiken intervisie om van elkaar te leren en cases te bespreken. Na afronding van deze opleiding kunt u aan de slag als ademfysioloog.

– Succesvol afronden van de Online Leergang Ademfysiologie is een vereiste voor deelname aan de opleiding tot Ademfysioloog
– Drie opleidingsweekenden (2,5 dag)  
– Gebruik van een Whoop armband gedurende 6 maanden

Prijs via inschrijving wachtlijst

volgende start: 3 september 2024

 

Geaccrediteerde Scholingen

Onze e-learnings, workshops en trainingen zijn geaccrediteerd (of is in aanvraag) bij verschillende kwaliteitsregisters.

Wetenschappelijk onderbouwd

Wetenschap uit verschillende disciplines in een unieke verbinding gebracht. Duidelijk gepresenteerd en verteld.

Online en Offline Blended Learning

Online en offline leren waarbij je in Level 2&3 focust op het aanleren en instrueren van geselecteerde ademtechnieken.

Ervaren en goed opgeleide docenten

In goede handen bij medisch geschoolde experts die specialiseren in functionele ademhaling in hun vakgebied.

Ademfysiologie | Longen en Middenrif

WORKSHOPS

 Het instituut heeft een netwerk van partner-onderwijsinstellingen waar geaccrediteerde workshops Ademfysiologie worden gehost. Het instituut voor Ademfysiologie is verantwoordelijk voor ontwikkeling van het curriculum, brengt docenten in en verzorgt de presentatie van de workshop. Bij onderstaande partners kunnen fysiotherapeuten geaccrediteerde workshops volgen. Andere werkvelden in de zorg en bijbehorende accreditaties volgen later in 2024. 

Neem contact op voor inhouse mogelijkheden. 

 
Toegepaste
Ademfysiologie
Toegepaste
Ademfysiologie
Toegepaste
Ademfysiologie
Toegepaste
Ademfysiologie

Heeft u een specifieke vraag? Aarzel niet en stuur een bericht.

contact

X