e-Learning Toegepaste Ademfysiologie

FUNCTIONEEL ADEMHALEN & STRESSMANAGEMENT VOOR TANDARTSEN​

€149,- vrij van BTW
(Tijdelijk €119,-)

Stress en werkdruk...

…. is onlosmakelijk verbonden met het leven van een tandarts. De druk om geen fouten te maken, omgaan met verwachtingen van patiënten, het dagelijks uitvoeren van complexe tandheelkundige handelingen. De hele dag ‘aan’ staan en ‘s avonds lichaam en geest niet tot rust kunnen brengen. Wat weer grote invloed heeft op de slaap, het inslapen, door de nacht slapen en uitgerust wakker worden. Voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel. Doorbreek dit patroon met toegepaste ademhalingsoefeningen speciaal samengesteld voor de drukke tandartspraktijk en voor thuis.

12 VIDEOS

±3 uur studiebelasting met entree- en eindtoets.

Accreditaties

voor het KRT is een accreditatie aanvraag in voorbereiding

DOELGROEP

tandartsen, tandarts-pedodontoloog, mondhygiënisten.

3 BONUSOEFENINGen

Drie zeer effectieve oefeningen om direct mee aan de slag te gaan

Wist je dat...

… 14 procent van de tandartsen gedurende de loopbaan te maken krijgt met burn-outklachten..

… dat vooral emotionele uitputting een probleem is: confrontatie met klachten en bezorgdheid over het maken van fouten.

… dat voldoende autonomie op het werk en bewust zorgen voor jezelf helpt voorkomen dat het uitloopt op een burn-out. 

WACHT ER NIET MEE.. 

KOM LEREN OVER DE KRACHT VAN ADEMHALING

Ademfysiologie | Longen en Middenrif

leerdoelen

Na het volgen van deze e-learning: 

 staat de praktische invloed van de ademhaling (weer) op je agenda en kun je uitleggen hoe dit samenhangt met het autonoom zenuwstelsel;
 
fill green Tick mark approved . Check mark icon symbols . symbol for website computer and mobile isolated. green tick verified badge icon. Social media official account tick symbol. 33294092 Vector Art at Vecteezy heb je begrip van de meest voorkomende disfunctionele ademhalingspatronen onder tandartsen en leer je oorzaken herkennen;
 
fill green Tick mark approved . Check mark icon symbols . symbol for website computer and mobile isolated. green tick verified badge icon. Social media official account tick symbol. 33294092 Vector Art at Vecteezy ken je het belang van goed doorademen en het gevaar van onbewuste ademstops;
 
fill green Tick mark approved . Check mark icon symbols . symbol for website computer and mobile isolated. green tick verified badge icon. Social media official account tick symbol. 33294092 Vector Art at Vecteezy weet je hoe de ademhaling samenhangt met houding;
 
fill green Tick mark approved . Check mark icon symbols . symbol for website computer and mobile isolated. green tick verified badge icon. Social media official account tick symbol. 33294092 Vector Art at Vecteezy weet je hoe je je ademhaling tijdens tandheelkundige behandelingen kunt reguleren zodat er minder fysieke klachten optreden;
 
 heb je begrip van het fysiologische effect van mondkapjes op de ademhaling; 
 
 weet je hoe de ademhaling te testen en begrijp je het belang hiervan;
 

 heb je kennis van verschillende wetenschappelijk onderbouwde ademhalingsinterventies die helpen omgaan met stress en onrust.

heb je een trainingsschema om hier concreet mee aan de slag te gaan

Ademfysiologie | Longen en Middenrif

INHOUD van de e-learning

In een online leeromgeving krijg je na aanschaf direct toegang tot 12 lesvideo’s. Je hebt een jaar lang onbeperkt toegang tot deze e-learning en je kunt op je eigen tempo leren. In losjes opgenomen videos delen Nurcan en Steven o.a. de volgende kennis: 

1. Elke adem telt

Steven legt uit waarom elke adem telt: welke gebieden en system in het lichaam worden beïnvloed door de ademhaling?

2. Disfunctionele ademhaling

Steven legt uit wat disfunctionele ademhaling is en Nurcan vertelt hoe zij disfunctionele ademhaling herkent bij een patiënt in de tandartspraktijk. Wat is het tandheelkundige gevolg van een disfunctionele ademhaling? En wat doe je vervolgens als een patiënt rondloopt met een disfunctionele ademhaling? 

3. Tandartservaring met ademhaling

In deze video neemt Nurcan je mee in de wereld van ademhalingstechnieken en hun cruciale rol in het welzijn van tandartsen. Aan de hand van persoonlijke ervaringen en praktische oefeningen ontdek je hoe ademhaling een krachtig hulpmiddel kan zijn in het dagelijks werk van een tandarts.

4. De ademhaling testen

We bespreken diverse testen die je kunt gebruiken om je ademhaling te meten en je voortgang te monitoren: hoe staat het eigenlijk met de kwaliteit van jouw ademhaling?

6. Houding en ademhaling

Waarschijnlijk een open deur en al uitvoerig behandeld tijdens je opleiding maar we leggen nieuwe relaties tussen de werkhouding van de tandarts de invloed hiervan op de ademhaling en de relatie met de nervus vagus. 

7. Diverse ademoefeningen

Het belangrijkste onderdeel van deze e-learning bestaat uit diverse ademoefeningen die je gedurende de dag in je routine brengt. Als bonus (zie blokje hieronder) ontvang je een oefenschema van 6 weken zodat anders ademen straks ingebakken zit in je dag. 

Ademfysiologie | Longen en Middenrif

bonussen

Je krijgt toegang tot twee bonusvideo’s bij aanschaf van deze e-learning. Met deze bonusvideo’s ga je aan de slag met het meten van de ademhaling én krijg je toegang tot een exclusief 6 weken programma om de ademhaling onderdeel te maken van je eigen werkroutine. 

Bonus video 1: Effecten van ademhaling meetbaar maken: HRV meting.
Bonus video 2: 6-weeks trainingsschema voor ademhalingsroutines in de praktijk.

FITTER BOVEN DE TANDARTSSTOEL

"Verdiep je kennis van de ademfysiologie: de wetenschap die het effect bestudeert van ademhaling op de fysieke, mentale, emotionele en spirituele gesteldheid van mensen”

Ademfysiologie | Longen en Middenrif

OVER DE DOCENTEN

Deze e-learning bestaat uit video’s over toegepaste ademfysiologie voor tandartsen. Ademfysioloog Steven Zwerink is in gesprek met reconstructief tandarts Nurcan Yilmaz-Vukkink. Hieronder lees je meer over hun achtergrond en expertise. 

Nurcan Yilmaz-Vukkink

EPA en NVVRT geregistreerd tandarts, Ambassadeur van Karma dentistry, Eigenaar van Daniels Tandheelkunde, Nationaal en internationaal spreker, Bijzondere interesse in topsport en tandheelkunde en ademhaling

Nurcan (spreek uit als Nur-djan) is reconstructief tandarts. In 2018 opende ze samen met haar zus (ook tandarts) praktijk voor tandheelkunde Daniels in Enschede. De mond is de basis van alles, stelt Nurcan. Zelf eet ze bewust heel gezond en sport ze iedere dag. Een levensstijl die zich terugvertaalt in haar kliniek. ‘Nieuwe cliënten krijgen hier altijd een uitgebreide intake. Hoeveel eetmomenten heb je op een dag? Drink je thee of koffie met suiker en ben je een mond- of neusademhaler? Wij gaan echt op zoek naar de kern van gebitsproblemen.’ Haar werkwijze is kenmerkend voor haar gedreven, zorgzame en leergierige karakter. Wij zijn super trots dat ze samenwerkt met het Instituut voor Ademfysiologie om haar kennis en ervaring die ze opdoet in haar praktijk met andere tandartsen te delen.

Steven zwerink

Voormalig topsporter (400 meter sprint), Advanced Freedviver, Oprichter Nederlands Instituut voor Ademfysiologie, Eigenaar Ademwinst BV, Public speaker

Steven heeft een verleden als topsporter, bekroond met een zilveren medaille tijdens het NK 2007 voor de 400m sprint en als lid van het nationale estafetteteam. Echter, pas jaren later na een levensveranderend ongeval in 2018 ontdekte Steven het ware potentieel van ademhalingstechnieken voor prestatieverbetering, stressreductie, versneld herstel en slaapoptimalisatie. Vanaf dat moment is het zijn missie geworden om de kennis van ademhalingstechnieken uit diverse leerscholen verder te verspreiden in de wereld van sport, zorg en educatie. Hij volgde diverse trainingen en opleidingen en sinds 2024 is hij Advanced Freediver en geeft hij lezingen in het bedrijfsleven, behandelt 1-1, werkt voor diverse voetbalploegen in de eredivisie en sporters uit disciplines zoals atletiek, schaatsen, wielrennen, autosport, vechtsport en triatlon.  

Ademfysiologie | Longen en Middenrif

Heb je Vragen?

Zijn er vragen over onze opleidingen en cursussen? Vragen over de inhoud, over de artsen en experts die aan dit programma zijn verbonden? Vragen over het leerproces dat je doorloopt in deze online leergang? Vul dan onderstaand formulier in en wij beantwoorden dit binnen 48 uur.